روش های نصب سرامیک پرسلان
سرامیک پرسلان جدیدترین محصول از خانواده کاشی هاست که در کف و دیوار ساختمان ها استفاده می شوند. به دلیل محبوبیت این مصالح ساختمانی تولید سرامیک پرسلان افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
در این مقاله مجموعه کاشی پالاس تولیدکننده بهترین محصولات پرسلانی به روش های نصب سرامیک پرسلان بعنوان دیوار پوش و کفپوش می پردازد.
نصب سرامیک پرسلان در کف ساختمان
نصب سرامیک پرسلان کف با چسب
زمانی که شما قصد نصب سرامیک های پرسلان با چسب را در کف ساختمان دارید ، می توانید از چسب پودری استفاده کنید. مقدار چسبی که باید برای نصب سرامیک پرسلان استفاده کنید به سرامیک مورد نظر و سطح زیر کار بستگی دارد.
ولی در یک حالت کلی و استاندارد شما باید برای نصب هر متر مربع سرامیک پرسلان 2.5 کیلوگرم تا 3.5 کیلوگرم چسب کاشی و سرامیک مصرف کنید، تا به نتیجه خوبی برسید. استفاده از این چسب علاوه بر این که روند نصب سرامیک را برای شما سریعتر می کند. از نظر اقتصادی به نفع شما خواهد بود و به این صورت می توانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
از طرفی این چسب ها در برابر رطوبت کاملا مقاوم هستند و انعطاف پذیری زیادی نسبت به ملات سیمانی دارند و چسبندگی بیشتری هم دارند. استفاده از این چسب ها برای نصب سرامیک کف بسیار ساده است و همچنین پس از خشک شدن آنها لازم نیست نگران مورد خاصی باشید چون وزن این مواد نسبت به سیمان و سایر ملات های مورد استفاده کمتر است و به این صورت وزن مرده و خنثی ساختمان شما را به شدت کاهش می دهد.
چطور از چسب سرامیک استفاده کنیم؟
ابتدا شما باید سطح زیرین سرامیک و کف را تمیز و آماده کنید سپس 2 پیمانه از پودر چسب و 1.5 پیمانه آب را به مدت 15 دقیقه مخلوط کنید تا در نهایت به یک خمیر همگن و روان دست پیدا کنید بعد از 15 دقیقه می توانید آن را بوسیله ماله شانه دار بر روی سطح مورد نظر خود بکشید برای افزایش استحکام ملات چسبی،جهت کشیدت ماله راه راه و در یک جهت باشد.
بسیاری از نصاب ها شکلهای موجی و پیچشی ایجاد می کنند که بجهت عدم توزیع یکنواخت ملات زیر سرامیک پرسلان، در مقابل ضربه آسیب پذیر و شکننده می شود. همچنین شما می توانید برای بالا بردن مقاومت این چسب ها از کمی چسب بتن هم استفاده کنید. به یاد داشته باشید که تا حداکثر 10 دقیقه بعد از کشیدن ملات روی قسمت مورد نظر باید سرامیک پرسلان را نصب کنید و بعد از 24 ساعت باید بندکشی آنها را شروع کرده، که برای فضاهای معمولی می توانید از مخلوط سیمان و پودر سنگ استفاده کنید و برای مکان هایی مانند استخر ها باید از چسب مخصوص آب بندی استفاده کنید.
کاربرد های چسب برای نصب سرامیک
. قابلیت چسباندن سنگ بر روی سیمان ، سنگ و یا موزاییک
. نصب کردن قرنیز های سنگی در ساختمان
. انجام ظریف کارهایی که در انجام آنها نیاز به چسبندگی بالا دارند
. قابلیت زیر سازی برای سطح های نا صاف
مزایای استفاده از چسب برای نصب سرامیک کف
. قدرت چسبندگی بالا
. قابل استفاده بر روی سطح های عمودی یا افقی
. راحتی در استفاده
. وزن این چسب ها نسبت به سایر مواد مورد استفاده بسیار پایین تر است
. مقاومت بالا در برابر لغزندگی
. ضد آب بودن
نصب سرامیک نما و دیوار
نصب سرامیک نما با چسب
یکی از روش های مرسوم جدید برای نصب سرامیک نما استفاده از چسب سرامیک است که امروزه جای دوغاب را پر کرده است و به دلیل مقاومت بالا و مزایای بسیاری همچون آب گریزی با استقبال زیادی مواجه شده است.
نصب سرامیک نما با اسکوپ
از آنجایی که قدرت جذب آب در سرامیک های پرسلان بسیار پایین است، می توانید از روش های مورد استفاده برای نصب سنگ های ساختمانی استفاده کنید. یکی از این روش ها استفاده از اسکوپ و سیمان است.
اسکوپ فلزی سرامیک های پرسلان
اسکوپ فلزی سرامیک های پرسلان که با نام های بست سنگ نما یا اتصالات فلزی سنگ و سرامیک هم یاد می شود، قطعه ای است فلزی جنس ورق گالوانیزه، که مانع از ریزش و افتادن سرامیک و سنگ نما می شود. اسکوپ فلزی با شیاری کم عمق که در پشت سنگ یا سرامیک ایجاد شده است، بوسیله سنگ فرز وارد سنگ و سرامیک شده و پایه های آن در ملات(دوغاب) پشت سنگ درگیر می شود، و همین امر مانع از سقوط سنگ و سرامیک از نما می شود.
برای نصب سرامیک پرسلان در ارتفاع بالا از اسکوپ فلزی و سیمان استفاده می شود. این روش جایگزین روش های قدیمی سنگ کاری نظیر خشکه چین،پیچ و رول پلاک و قرار دادن لقمه در پشت سنگ و سرامیک است. ولی باید به یاد داشته باشید که وزن سنگین تر سرامیک پرسلان نسبت به سایر سرامیک ها باعث می شود که روند نصب سختتری را پیش رو داشته باشید.
اسکوب فلزی برای نصب هیچ نیازی به چسب ندارد .
مزایای روش نصب با اسکوپ
- پنهان بودن بعد از نصب
- حفظ زیبایی سطح سرامیک
- اماده سازی سریع و اسان
- ایمن و مطمئن تر نصب
- ارزان تر بودن این روش نصب
انواع اسکوپ های فلزی
اسکوپ پروانه ای،اسکوپ z70، اسکوپ z90، اسکوپ سرامیکی 70، اسکوپ سرامیکی 90، اسکوپ پروانه ای 70، اسکوپ پروانه ای به دلیل پایین بودن جذب آب محصولات پرسلانی ضروریست، جهت پیشگیری از مشکلات احتمالی به هنگام نصب سرامیک در دیوار یا پله ،از اسکوپ استفاده شود.
جهت جلوگیری از آسیب دیدن ملات و دوغاب سیمان در اثر زنگ زدگی ،باید جنس گیره و کلیپس اسکوپ از انواع گالوانیزه یا استیل مرغوب باشد.
روش نصب سرامیک پرسلان با اسکوپ
برای نصب سرامیک پرسلان با اسکوپ ابتدا، اسکوپ های آماده را در حفره های نیم سانتی که در پشت سرامیک ایجاد کرده اید قرار می دهید و اسکوپ را با چسب درون حفره محکم می کنید. حفره ها باید به فاصله 25 سانتی متر از گوشه های سرامیک ایجاد شوند.
این روش باعث میشود که سطح تماس سرامیک و دوغاب سیمانی بالا رود و به این صورت پیوند محکمتری بین سرامیک پرسلان و ملات مورد نظر برقرار شود. در زمان دوغاب کاری و به اصطلاح ریختن ملات سیمانی مورد نظر باید مراحل دوغاب ریزی به آرامی انجام شود تا سیمان کمی از آب خود را از دست بدهند و سفت تر شود همچنین میزان روان بودن ملات در این مرحله بسیار مهم است .
چون سفتی بیش از حد دوغاب باعث می شود که در زمان نصب فشار زیادی بر روی سرامیک وارد شود. از طرفی دوغاب خیلی روان هم باعث می شود که فشار همگن زیادی به سرامیک وارد شود و نمای مورد نظر شما از حالت تراز بودن بیرون بزند پس دوغاب شما باید همگن و متعادل باشد و به مرور ریخته شود.
در زمان قرار دادن اسکوپ و چسب کردن آن باید در نظر داشته باشید که ورق اسکوپ مانع پیشروی دوغاب پشت سرامیک نشود.
نصب سرامیک پرسلان با روش خشک
نصب سرامیک پرسلان به صورت خشک یکی از بهترین و جدیدترین روش های نصب برای زمان هایی است که شما قصد استفاده از سرامیک های پرسلان را در نمای ساختمان های بلند دارید.
این سیستم راه حلی است برا ی استفاده از اسلپ های پرسلانی، بر روی نمای ساختمان ها که به طراحان امکان تحقق رویاهایشان را می دهد.
در این روش با استفاده از قاب ها و بست های فلزی مطمئن این سرامیک ها را در ارتفاعات بالا مهار می کنند، که علاوه بر مطمئن بودن می تواند زمان کمتری نسبت به روش نصب با اسکوپ از شما بگیرد در نصب خشک ملات وجود ندارد و از پیچ و قلاب یا در اصطلاح رولپلاگ برای نصب سرامیک استفاده می شود.
در این روش ابتدا گیره های آهنی بر روی ساختمان نصب می شود و بعد سرامیک بر روی نما،به گیره ها متصل می شود و یا با استفاده از درل سوراخ هایی در دیوار و سرامیک ایجاد می کنندو سرامیک ها را به ساختمان پیچ می کنند.
در این روش سرامیک ها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر ( چند میلیمتر) نصب می شوند تا در صورت انقباض و انبساط از شکسته شدن آن ها جلوگیری شود. در پشت سرامیک ها نیز توری فلزی و یا پلاستیکی قرار داده می شود، تا در صورت جداشدن آن ها از ساختمان ، از سقوط و شکسته شدنشان جلوگیری شود.
روش های نصب خشک نماروش های نصب سرامیک پرس
نصب خشک به دو صورت نمایان و پنهان انجام می شود.
روش نصب خشک نمایان
در روش نصب نمایان قلاب های خاصی بر روی سازه نصب سرامیک تعبیه می گردد که از بالا و پایین هر قطعه سرامیک را احاطه نموده و لبه آنها نیز در حدود چند میلیمتر بر روی سطح خارجی سرامیک بر میگردد تا از جداشدن و سقوط سرامیک جلوگیری نماید. در این روش نصب قلاب های نگهدارنده سرامیک از بیرون دیده می شود. و به آن نصب آشکار می گویند.
روش نصپ خشک پنهان
در این روش پشت هر قطعه سرامیک با استفاده از مته ویژه ،چهار سوراخ به شکل مخصوص ایجاد می گردد. که با استفاده از پیچ های خاص قلابها به پشت سرامیک متصل می گردد. بنابراین پیچ های فوق با سرامیک درگیری مکانیکی داشته و اتصال به پشت سرامیک از مقاومت بالایی برخوردار می شود.
سپس قلاب های تعبیه شده در پشت سرامیک ها به آسانی بر روی پروفیل های افقی نصب شده ( سازه نصب سرامیک)، سوار گردیده و پس از رگلاژ با یک پیچ ترمز کار نصب سرامیک پایان می پذیرد.
یکی از نکات مهمی که در هر دو روش فوق پیش بینی گردیده و از ویژگی های روش نصب خشک می باشد، آن است که هر یک از قطعات سرامیک اگر چه با چهار قلاب با سازه پشت آن درگیر می گردد. ولی فقط در یکی از قلابها با پیچ ترمز به سازه اتصال می یابد و بدین وسیله امکان انقباض و انبساط برای سازه نصب فراهم می گردد.