کفپوش سه بعدی
کفپوش سه بعدی یک فناوری جدید و پرطرفدار است که در سال های اخیر به یکی از کف پوش های پرطرفدار تبدیل شده است. از کف پوش های سه بعدی برای پوشاندن کف آشپزخانه، سرویس بهداشتی، سالن های ورزشی و … استفاده می شود.
کفپوش سه بعدی، از سه بخش زیر تشکیل شده است:
- رزین اپوکسی در لایه زیرین
- تصویر سه بعدی در لایه میانی
- لاک رزین اپوکسی در لایه رویی
کفپوش سه بعدی معمولاً در محل، آماده و اجرا می شوند و مانند کفپوش دیگر قابلیت نصب ندارند. مجموعه کاشی پالاس که تولید کننده انواع سرامیک پرسلان است در این مقاله، قصد دارد شما را با کفپوش های سه بعدی و مزایا و معایب آن ها کاملاً آشنا کند. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید!
مزایای کفپوش های سه بعدی
کفپوش های سه بعدی مزایای زیادی دارند که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. زیبایی بصری
اگر بخواهیم مهم ترین مزیت کفپوش های سه بعدی را نام ببریم، می توانیم به ظاهر جذاب و زیبای آن ها اشاره کنیم. کفپوش های سه بعدی ظاهری خیره کننده دارند و به شما احساس این را می دهند که مانند آلیس به سرزمین عجایب وارد شده اید. علاوه بر زیبایی ظاهری، کفپوش سه بعدی قادر هستند که بسیاری از معایب بصری فضای داخلی را بپوشانند.
در واقع، با انتخاب یک کفپوش سه بعدی با طرح و رنگ مناسب، می توانید فضای داخلی اتاق را بزرگتر نشان دهید و نقص ها یا ناهماهنگی های آن را برطرف کنید. طرح های به کار رفته در کفپوش های سه بعدی، هیچ گونه محدودیتی ندارند و می توانید هر طرحی را که دلتان بخواهد، پیاده سازی و اجرا کنید.
2. مقاومت بالا
لایه های رزینی که در ساخت کفپوش های سه بعدی به کار رفته است، عملاً غیرقابل نفوذ هستند و مقاومت بالایی در برابر اسیدها، کلر، سفیدکننده ها و شوینده های روزانه دارند. به همین دلیل، کفپوش های سه بعدی علاوه بر این که برای استفاده در کف منزل مناسب هستند، در صنایع نیز کارایی دارند. اگر محل نصب کفپوش های سه بعدی درست انتخاب شده باشد و مراحل نصب آن نیز به درستی انجام گیرد، کفپوش های سه بعدی می توانند حداقل 15 سال بدون این که تغییر رنگ یا طرح بدهند، سالم و قابل استفاده باشند.
3. نگهداری آسان
کفپوش های سه بعدی یکپارچه بوده و فاقد هر گونه درز، شکاف و منفذ هستند. در نتیجه، در برابر هر گونه کثیفی، گرد و خاک، آب و مواد شیمیایی ایمن هستند و نگهداری از آن ها کار ساده ای است.
4. بهداشتی بودن
کفپوش های سه بعدی بسیار بهداشتی هستند و امکان رشد باکتری ها و پاتوژن ها در آن ها وجود ندارد. هم چنین این کفپوش ها فاقد بوی بد و گازهای مضر بوده و برای سلامتی انسان ضرر ندارند.
کفپوش سه بعدی دارای خاصیت آنتی باکتریال است. به همین دلیل، برای محیط های بهداشتی مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها و همین طور، محیط هایی مانند مدارس و مهدکودک ها کفپوش ایده آلی به حساب می آید.
5. مقاوم در برابر آتش سوزی
با توجه به اینکه کفپوش سه بعدی از اپوکسی ساخته می شود و اپوکسی نیز ماده ای است که در برابر حرارت مقاوم است، در صورت وقوع آتش سوزی های احتمالی، کفپوش پایدار خواهد بود.
معایب کف پوش های سه بعدی
کف پوش های سه بعدی در کنار مزایایی که دارند، معایبی نیز دارند برای یک تصمیم گیری صحیح باید از آن ها نیز آگاهی داشته باشید. این معایب عبارت اند از:
1. اجرای دشوار و زمان بر
برای اجرای کف پوش های سه بعدی معمولاً به افراد متخصص و تجهیزات حرفه ای نیاز است. اجرای این کف پوش ها حدود ۳ تا ۵ روز طول می کشد و گاهی ممکن است بیشتر از این زمان نیز طول بکشد.
از طرفی، قیمت مصالح کف پوش سه بعدی بالاست و با توجه به این که افراد کمی در زمینه اجرای کف پوش های سه بعدی متخصص هستند، هزینه های اجرایی نیز بالا می رود.
2. سرد بودن
کف پوش های سه بعدی، مانند کاشی و بتن سرد هستند. بنابراین باید در انتخاب محل مورد نظر برای نصب این کف پوش ها، دقت کافی را به خرج بدهید.
3. انتشار گاز سمی حین اجرا
در حین اجرای کف پوش سه بعدی و پس از اضافه کردن ترکیب سخت کننده، نوعی واکنش شیمیایی صورت می گیرد که بر اثر آن، گازهای سمی تولید می شوند. بنابراین، حین عملیات اجرایی کف پوش های سه بعدی، حتماً از ماسک استفاده کنید. در غیر این صورت، در اثر استنشاق گازهای سمی مجری دچار مشکلات تنفسی خواهید شد.
4. نیاز به تعویض کامل کف پوش در صورت ایجاد خرابی
درصورتی که بخشی از سطح کف پوش اپوکسی یا کف پوش پلی اورتان در اثر برخورد جسم سخت و تیز خراب شود، به طوری که به طرح چاپی زیر آن نیز آسیب برساند، کف پوش سه بعدی قابل ترمیم نخواهد بود و باید کاملاً تعویض گردد.
مراحل نصب کف پوش سه بعدی
برای نصب کف پوش های سه بعدی، لازم است مراحل زیر به صورت گام به گام رعایت شوند:
- ابتدا مکان نصب از نظر متراژ و پلان باید مورد بررسی قرار بگیرد و طرح هایی که با آن فضا متناسب هستند، به مشتری ارائه شود.
- بعد از این که مشتری طرح موردنظر را انتخاب کرد، باید با استفاده از پرینترهایی مانند اکوسالونت که دارای دقت و کیفیت بالایی هستند، از طرح سه بعدی پرینت گرفته شود.
- مرحله بعد، مرحله زیرسازی کف است که در آن، ابتدا با استفاده از دستگاه ساب، سطح کار را کاملاً یکدست می کنند. بعد از این کار، باید سطح کار با استفاده از جاروبرقی کاملاٌ از گرد و غبار پاک شود.
- در این مرحله، پلی اورتان مایع را با پودر بتونه مخلوط می کنند و بعد از ترکیب شدن کامل این دو ماده، هاردنر را به آن اضافه کرده و سطح کار را بتونه می زنند.
- طرح پرینت شده را با متراژ محل نصب، کاملاً تطبیق می دهند. آن را با کمک کاردک هواگیری کرده و روی سطح می چسبانند. سپس، مواد را با غلتک بر روی پرینت مسطح می کنند و این کار را تا یکدست شدن کامل مواد، ادامه می دهند.
- بعد از مرحله 5، حدود 3 تا 4 روز زمان لازم است تا مواد پلی اورتان سفت شود.
- مرحله آخر که مرحله لاک اپوکسی است، مهم ترین بخش نصب کف پوش سه بعدی به حساب می آید. لاک اپوکسی که برای کف پوش های سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد، باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- مرغوب و با کیفیت باشد
- قابلیت پخش شدن آن روی سطح، مناسب باشد.
- ضدحباب باشد
بعد از یافتن لاک اپوکسی با مشخصات فوق و اجرای آن، دقت کنید که سخت شدن کامل پلی اورتان، 17 روز به طول می انجامد و در این مدت باید حتی الامکان از عبور و مرور بر روی سطح کف پوش سه بعدی خودداری کنید.
نکات نصب کفپوش سه بعدی
همانطور که گفته شد، نصب کف پوش های سه بعدی کار ساده ای نیست و نیازمند مهارت های تخصصی و حرفه ای و رعایت نکات زیر است:
- در مرحله اول، سطحی که قرار است کف پوش سه بعدی در آن جا نصب شود، باید حتماً ثابت باشد. به عنوان مثال، نمی توانیم کف پوش سه بعدی را روی سطح سرامیک نصب کنیم، زیرا اگر یکی از سرامیک ها دچار شکستگی یا جابجایی شود، کف پوش سه بعدی نیز معیوب می گردد. بنابراین، بهتر است از کف پوش سه بعدی روی یک سطح کاملاً صاف مانند سطح بتونی یا سیمانی استفاده شود.
- برای چسبندگی هرچه بهتر، لازم است سطح نصب شدن کاملاً تمیز شود و هیچ گونه گرد و غبار یا پستی و بلندی بر روی سطح وجود نداشته باشد.
- بعد از انجام زیرسازی و مسطح کردن سطح، تصویر موردنظر به صورت پرینت شده در کف زمین گسترده می شود. یکنواختی در نصب، یکی دیگر از نکات مهم و کاربردی است که در این قسمت از اجرای کار، باید حتماً مورد توجه قرار گیرد.
- خشک شدن پروژه حدود چهار روز طول می کشد. برای کاهش این زمان، می توان از مواد تسریع کننده خشک کردن استفاده کرد.
در این مقاله، با کف پوش های سه بعدی و مزایا و معایب آن ها آشنا شدید. حال، اگر به دنبال انتخاب کف پوش سه بعدی مناسب و باکیفیت هستید، محصولات برند کاشی پالاس می توانند انتخاب مناسبی باشند.
به شما پیشنهاد می کنیم برای خرید کف پوش های سه بعدی، به سایت کاشی پالاس مراجعه کنید. مدارک و مستندات فنی و آزمایشگاهی را در آن جا بررسی کنید. بعد از انجام بررسی های کامل و مشاهده کاتالوگ محصولات برند کاشی پالاس، نسبت به خرید کف پوش سه بعدی اقدام کنید.
منبع: